Neem contact op
Image

Angst verminderen

Vechten, vluchten of bevriezen. Wanneer angst je overspoelt, kun je in een van die drie reacties terechtkomen. Beslissingen worden in een reflex genomen, vaak gebaseerd op eerdere ervaringen.
Angst wordt in de hersenen gereguleerd. Stress prikkelt het hersengebied en zorgt ervoor dat het rationele denken onder druk komt te staan. Het ervaren van angst vormt een grote belemmering in het dagelijks leven.

Tactiel Stimulering helpt lichaam en geest in balans te brengen en creëert ruimte om op een neutrale manier te kijken naar wat er werkelijk speelt. Is de angst reëel of slechts een kortstondig gevoel waardoor de hersenen getriggerd worden en op slot gaan? Door de aandacht van het hoofd naar het lichaam te verplaatsen wordt de innerlijke rust hervonden kan angst worden verminderd. Het vertrouwen in jezelf groeit en dat heeft een directe positieve weerslag op je relatie met anderen.

Faalangst
Faalangst is gekoppeld aan onzekerheid ontstaan door eigen gedachten. Het brein verkrampt, het geheugen blokkeert, waardoor men het gevoel heeft zaken niet meer te weten. Faalangst en examenvrees liggen daarbij dicht bij elkaar. Om deze verkramping op te heffen is lichaamsbesef nodig. De innerlijke rust die dan ontstaat zorgt dat men merkbaar beter in zijn/haar vel zit. Het gevolg hiervan is dat men niet langer beheerst wordt door faalangst, maar de controle weer volledig in eigen hand heeft.

Bron: www.schooloftouch.nl

Angst verminderen

“Tactiel Stimulering heeft een positief effect op jong volwassenen die hun weg moeten zoeken in een veeleisende maatschappij en moeite hebben prioriteiten te stellen.”

Linette Vosdellen