Neem contact op
Image

Stress verminderen

Tactiel Stimulering helpt de aandacht van het hoofd naar lichaam te verplaatsen. De hervonden innerlijke rust zorgt voor meer evenwicht en weerbaarheid voor de dagdagelijkse situaties. Hiermee hebben de behandelingen een positieve invloed op de kwaliteit van leven.
Linette Vosdellen is gespecialiseerd in Tactiel Stimulering bij stressklachten.

Stressklachten verminderen dankzij de aanmaak van oxytocine
Stress ontstaat door prikkels van binnen- of buitenaf. Dit leidt tot een activiteit in een gedeelte van de hersenen, waardoor de bijnieren het stresshormoon adrenaline aanmaken. Op hetzelfde niveau wordt in de hersenen de natuurlijke tegenhanger van adrenaline aangemaakt: het gelukshormoon oxytocine. De dempende werking van dit hormoon zorgt voor ontspanning.

De aanmaak van oxytocine wordt gestimuleerd door aanraking, zoals bijvoorbeeld bij een knuffel. Een prettige ervaring welke we allemaal herkennen. De aanrakingsmethode Tactiel Stimulering verhoogt bewust en doelgericht de aanmaak van oxytocine. Middels respectvolle zachte massage worden de tastreceptoren in de huid geactiveerd. Lichte, vloeiende bewegingen in een gebalanceerde en doordachte volgorde zorgen ervoor dat prikkels via de zenuwen de hersenen bereiken. Als reactie hierop starten deze met de aanmaak van oxytocine. Vervolgens wordt dit als een hormoon uitgescheiden in de bloedbaan. Ook wordt oxytocine als neurotransmitter via de zenuwen doorgegeven. Het niveau van adrenaline wordt hiermee verlaagd, met als resultaat dat direct ontspanning ervaren wordt.

Terugkerende Tactiel Stimulering behandelingen trainen een overbelast zenuwstelsel. Een therapeutisch traject kan lichaam en geest weer in balans brengen en zorgen voor een verbeterde gezondheid.

Langetermijneffecten van de aanmaak van oxytocine

  • Toename van rust en ontspanning en een verlaging van de concentratie stresshormoon
  • Stimulering van verbondenheid met anderen
  • Versterking van het vertrouwen in jezelf en de ander
  • Regulatie van de bloeddruk, vochthuishouding en het spijsverteringsstelsel
  • Vermindering van agressiviteit en angst
  • Verhoging van de pijngrens
  • Leervermogen stimuleren
Stress verminderen

“Ik voelde mij voor de behandeling vermoeid. Na de behandeling was ik meer ontspannen. Het inwikkelen vond ik een hele fijne ervaring, warm en geborgen.”

J-W Bosch